• Frankincenses ēteriskā eļļa (zāģzobainā bosvēlija) AROMAMA 5ml

Frankincenses ēteriskā eļļa (zāģzobainā bosvēlija) AROMAMA 5ml

  • 11,99€


Grezna, sakrāla, rituāla ēteriskā eļļa, kas novērtēta tās īpašās enerģijas dēļ. Ar frankensenci jau no seniem laikiem tik aromatizētas, "tīrītas'' dažādas telpas: tempļi, baznīcas. Frankensences sveķi ir viena no dāvanām, ko trīs gudrie atnesa jaundzimušajam mazulim Jēzum. Agrāk frankensence (vīraks) bija tikpat dārgs kā zelts, šodien tas ir pieejams ikvienam mirstīgajam, īpaši vērtējams aromterapijā. Ēterisko eļļu izmanto meditācijai, garīgai praksei, lai atgūtu iekšējo mieru. Difuzorā frankensence der ar lavandas, kumelīšu, neroli, priedes, apelsīna, mandarīna, bergamotes, greipfrūta, ilangilanga un ģerānijas ēteriskām eļļām.

Piemērots visai ģimenei. Drošs zīdaiņiem no 6 mēnešiem, grūtniecēm un barojošām māmiņām.

Ieteicams līdz: 02 2023

Tilpums: 5 ml

Frankincense - populārs, mūsdienīgs bosveliju ēteriskās eļļas nosaukums, kurš nāk no franču valodas. Franču valodā "franc encens" tiek tulkots kā "tīrs vīraks", bet vairāk tiek domāts "patiesā vīraka" nozīmei. Vīraks ir viena no trim vērtīgajām dāvanām, ko trīs gudrie atnesa jaundzimušajam Jēzus bērniņam. Zelts, mira un vīraks. Vecajās dienās Frankincense tika saukta vienkārši par vīraku un bija zelta vērtībā. Kaut arī mūsdienās frankincenses ēteriskās eļļas cena ir pieejama katram mirstīgajam, tā terapeitiskās īpašības ir debešķīgas. Šī īpašā ēteriskā eļļa ir ļoti novērtēta klasiskajā aromterapijā.

No bosvelu sveķiem tiek destilēta grezna frankincenses eļļa, ko iegūst, iegriežot koka mizu. Caur griezumu pamazām sāk izdalīties piena baltuma šķidrums, kas drīz pārveršas cietos, bālganos vai dzeltenbrūnos, nepareizas formas gabaliņos, kuru lielums svarstās no zirņa līdz valrieksta lielumam. Šos sveķus var dedzināt uz degošas kokogles gabala vai destilēt, lai iegūtu frankincenses ēterisko eļļu.

Frankincenses vēsture aizsākās vairākus tūkstošus gadu atpakaļ. Tiek uzskatīts, ka bosvelijas koka sveķi bija viena no pirmajām vielām, ko cilvēce sāka izmantot terapeitiskos nolūkos. Sarkanās jūras ŗeģionā, Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā, Omānā, Indijā, kur radās vīraks, smaržīgie sveķi tika izmantoti kā antiseptisks līdzeklis brūču dziedēšanai, kā arī košļājamā gumija, īpaši tiem, kam bija mutes vai elpceļu veselības problēmas. Ir rakstīts, ka senos laikos kā garšvielu izmantoja sasmalcinātus sveķus, bet frankinsences sulas putekļus pievienoja pie kohl - melnas krāsas, ar kuru ēģiptieši apvilka acis.

Senās kultūras bosveles sveķus uzskatīja par svētiem, Dievu cienīgiem, tāpēc tempļos un pielūgsmes vietās tie bija izmantojami vīraka veidā, lai attīrītu telpu, sagatavotu to reliģiskiem rituāliem. Un šodien, bieži vien, frankincenses aromātu var sajust baznīcā, īpaši ārzemēs.

Mūsdienu aromterapijā frankincenses ēteriskā eļļa ir ieteicama tiem, kuri vēlas attīrīt savas domas un apziņu, iztīrīt prātu, atgūt garīgo mieru. Frankincense tiek izmantota meditāciju, garīgo prakšu, lūgšanu laikā. Tā tiek uzskatīta par lielisku eļļu tiem, kas vēlas pamodināt intuīciju, gaišredzības dāvanu, lai atjaunotu saikni ar savu garīgo pasauli. Frankincense darbojas līdzsvaroti, izlīdzina un padziļina elpošanu. Prakses laikā frankincenses ēterisko eļļu iztvaiko difuzorā vai inhalē pilienu no siltām plaukstām.

Frankincenses aromāts - grezns un daudzpusīgs. Tajā savijas siltas koksnes notis, vēss un atsvaidzinošs skujkoku pustonis, viegli sajūtama citrusaugļu harmonija un klasiska, atpazīstama vīraka dūmu smarža. Frankincense smaržo pēc smalkas Tuvo Austrumu greznības, tuksneša, klejotāju dzīvesveida un ir ļoti iecienīta nišu smaržu ražotāju vidū. Ēterisko eļļu difuzorā frankincenses eļļa labi sader ar lavandas, kumelītes, neroli, priedes, apelsīna, mandarīna, bergamotes, greipfrūta, ilangilanga, ģerānijas ēteriskām eļļām.

Frankincenses iedarbība uz fizisko ķermeni ir plaši aprakstīta literatūrā. Tas ir spēcīgs, ādas šūnu reģenerējošs līdzeklis. Frankincenses sveķi aizsargā koku no kaitēkļiem, un, kad mizā tiek veikti iegriezumi, tā plūst, līdz pilnībā "aizver" šo "brūci". Līdzīga iedarbība ir frankincenses ēteriskai eļļai, kura tiek aprakstīta, kā neaizstājama, ilgi sadzīstošu brūču, čūlu vai izgulējumu kopšanai. Tā kā tā ir ļoti maiga, ādai draudzīga ēteriskā eļļa, nepieciešamības gadījumā uz ādas to varat lietot tīru un neatšķaidītu.

Frankincenses eļļa efektīvi dziedē mutes brūces un smaganu slimības. Izmantojams skalošanai: tējkarotei galda sāls pievienojiet 2 - 3 pilienus frankincenses eļļas un ielejiet glāzē silta ūdens. Samaisiet un izskalojiet vairākas reizes dienā. Jūs varat arī pilināt vienu pilienu tīras frankincenses ēteriskās eļļas zobu pastā. Frankincense ne tikai mazina iekaisumu, bet arī atjauno labu mutes elpu.

Kosmētikā frankincenses eļļa jau sen tiek uzskatīta par līdzekli, kas rūpējas par nobriedušu, vīstošu ādu, kas pakļauta UV stariem. Aromterapijas vēsturē teikts, ka senie ēģiptieši izmantoja sasmalcinātus frankincenses sveķus, lai izveidotu atjaunojošas ādas maskas. Jūs varat pievienot vienu pilienu frankincenses ēteriskās eļļas sejas krēmā vai pagatavot eļļu, kas aizsargā ādas jaunību: 50 ml kamēlijas eļļai pievienojiet 10 pilienus frankincenses ēterisko eļļu. Ar maisījumu iemasējiet sejas un dekoltē ādu, kas dāsni samitrināta ar hidrolātu.

Frankincenses eļļu var izmantot arī matu kopšanai. Īpaši piemērota sausai, jutīgai, niezošai galvas ādai, lai stimulētu lēni augošos matu folikulus. Veidojiet eļļu maskas vairākas reizes nedēļā no 50 ml kamēlijas eļļas un 12 pilieniem frankincenses ēteriskās eļļas. Iesmērējiet galvas ādu un saknes, uzlieciet vienreizlietojamu cepuri, siltu dvieli un turiet 20-30 minūtes. Pēc tam nomazgājiet ar šampūnu un kondicionieri kā parasti.

Frankincense ir viena no piemērotākajām ēteriskajām eļļām astmas kontrolēšanai. Pētījumi rāda, ka frankincenses ēteriskās eļļas iztvaicēšana vai ieelpošana no plaukstām atvieglo elpošanu, samazina elpas trūkumu un sņaukāšanos. Frankincense - lielisks papildu palīglīdzeklis bronhīta, kataras, laringīta vai jebkura cita klepus ārstēšanā. Dienas laikā iztvaicējiet 6 līdz 8 pilienus difuzorā, taču naktī - 3 līdz 4 pilienus.

Frankincenses ēteriskā eļļa, kas sasilda un uzlabo asinsriti, ir ļoti piemērota locītavu sāpju, īpaši artrīta, mazināšanai. Sāpošās locītavas vairākas reizes dienā varat iesmērēt ar pilienu tīras frankincenses eļļas vai pagatavot maisījumu: 50 ml saldo mandeļu eļļa + 6 pilieni frankincenses + 6 pilieni lavandas + 3 pilieni kumelīšu ēteriskās eļļas (kas atbilst 15 pilieniem aromáma „Saldus sapņus“ maisījumam). Šo maisījumu var izmantot visa ķermeņa masāžai pēc intensīviem treniņiem, kad sāp muskuļi, saites, locītavas utt.

Frankincenses ēteriskā eļļa ir neaizstājams līdzeklis pret urīnceļu vai urīnpūšļa infekcijām. Ja rodas simptomi, sagatavojiet maisījumu un katru stundu iemasējiet to vēdera lejasdaļā, muguras lejasdaļā un augšstilba iekšpusē. 50 ml saldo mandeļu eļļas + 5 pilieni frankinceses + 5 pilieni radiālā eikalipta + 2 pilieni kumelīšu ēteriskās eļļas. Ja Jums dedzina urīnizvadkanālā un Jūs turpinat "skriet" uz tualeti, Jūs varat lokāli iesmērēt dzimumorgānus ar šo ļoti zemās koncentrācijas aromterapeitisko maisījumu: 20 ml augu eļļas + 1 piliens frankincenses + 1 piliens lavandas ēteriskās eļļas. Tas pats maisījums var mazināt piena sēnītes simptomus: iesmērējiet ārējos dzimumorgānus, kad rodas traks niezes uzbrukums.

Frankincensas eļļa ir viena no piemērotākajām izvēlēm pirtī. It īpaši, ja Jūs dodaties uz pirti ar vēlmi attīrīties gan fiziski, gan garīgi. Tā ir lieliska rituālu eļļa. Alvas bļodā ielejiet siltu ūdeni, pievienojiet 25 līdz 30 pilienus frankincenses eļļas un ievietojiet pirts siltākajā stūrī. Aromāts ļoti ātri piepildīs pirti, palutinās Jūsu elpceļus, nomierinās prātu un atslābinās ķermeni. Tā kā frankincense ir draudzīga ādai, pēc tam, kad esat jau labi izsvīdis, pa visu ķermeni varat uzklāt 1–2 pilienus tīras eļļas. Uzpiliniet smaržīgos pilienus uz plaukstām, saberzējiet vienu pret otru un enerģiski ieberzējiet ķermeni. Jūs jutīsities kā no jauna piedzimis, mēs apsolām!

Frankincenses ēteriskā eļļa ir piemērota visai ģimenei. Viena no vispiemērotākajām grūtniecēm un sievietēm zīdīšanas laikā. Droša zīdaiņiem no 6 mēnešu vecuma.

• INCI: Boswellia Serrata Oil*, limonene**.

• *ekoloģiska sastāvdaļa

• **dabiski atrodams ēteriskajās eļļās

• Izcelsmes valsts: Indija

Rakstīt atsauksmi

Piezīme: HTML netiek pieņemts, lūdzu, izmantojiet neformatētu tekstu.
    Slikts           Labs